В Умані пройшов різдвяний майстер-клас для іноземних студентів (ФОТО)

0
136

В українсько-туркменському культурно-освітньому центрі Уманського державного педагогічного університету пройшов різдвяний майстер-клас. Іноземних студентів навчали готувати кутю та ліпити вареники.

Майстер-клас для студентів УДПУ з Туркменістану відбувся за ініціативи директора Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Катерини Ільніцької та фахівця І категорії Галини Кошевнюк.

Під час майстер-класу іноземним студентам пояснили, що Різдво є одним з головних християнських свят, яке має унікальні звичаї та традиції, а також власні символи. Кутя є головною стравою на Різдво. Також на святвечір українці традиційно готують вареники.

«З великим задоволенням і захопленням іноземні студенти долучились до приготування куті, вареників. Особливо смакувала кутя, адже цю страву споживали вперше. Також самостійно замішували тісто та ліпили вареники, використовуючи різноманітні начинки», ― зазначили у прес-центрі УДПУ.

Залишити відгук

Please enter your comment!
Введіть Ваше ім'я