Уманські волонтери готують «сухі» борщі та вітамінне варення для «кіборгів»

2014-11-10 15:28:00 Коментарів 8 Михайлюк В.

П’ятеро уманських господинь організували власну «кулінарну сотню АТО». Жінки для бійців АТО готують вітамінне варення та стандартний борщовий набір — сушать капусту, цибулю, моркву, буряк та зелень. Першу ж партію екологічно чистого «напівфабрикату» планують відправити вже наступного тижня. Кажуть, що їм дуже не вистачає рук. Тому всіх запрошують приєднувати до їхньої «сотні».

З настанням холодів волонтерський штаб «Разом» не лише одягає та «гріє» буржуйками бійців АТО, а й піклується про їхні шлунки.  

- На передовій наші хлопці харчуються «швидкою» їжею. Переважно супчиками з картоплі та тушонки. Раціон не з кращих, - ділиться з нами волонтер штабу «Разом» Світлана Скляренко. – Тому ми для них вигадали рецепт«сухого» борщу:  така собі «Мівіна», тільки корисна й натуральна. Раніше  «Кулінарні сотні» р почали діяти у Києві та Дніпропетровську, а тепер і ми долучилися до них.

П’ятеро жінок на спеціальних сушарках «готують» овочі, формують пакети нарізаної та висушеної капусти, цибулі, моркви, буряка та зелені — стандартний борщовий набір.  Бійцям залишиться лише змішати інгредієнти, додати картоплі,  тушонки та все зварити.

- Нарізали та шинкували таку величезну кількість продуктів, у прямому сенсі, зі сльозами на очах та мозолями на руках, - продовжує розповідати Світлана - Із капустою нам допомогли небайдужі жінки, які нашинкували її в церкві, що на «Новій Умані». Першу ж партію натурального та екологічно чистого «напівфабрикату» ми плануємо відправити наступного тижденя.

«Сухого» борщі – не єдине, що виготовляють уманські волонтери. Зимовий раціон розширюють й вітамінним варенням. Перетирають мед, волоські горіхи та додають лимон.

У волонтерському штабі "Разом",  що по вулиці Жовтнева, 7, запрошують приєднуватись до «кулінарної сотні» усіх небайдужих. Робочих рук дуже не вистачає. А нові рецепти страв для воїнів на передовій лише вітатимуть.

Коментарі: