Хліб від «Уманьхліб» визнали найсмачнішим у країнах СНД

21 Лютого 2012 00:00 Коментарів 1 Переглядів: 64

Ще в січні, через місяць після свого 75-річчя, «Уманьхліб» через стрибок цін на борошно, був на межі закриття. Уже в квітні – отримав золоту та бронзову медаль на дегустаційному конкурсі міжнародного конкурсу «Хліб та кондитерські вироби 2011» і пропозиції продавати продукцію в Європі. Щоб залишатись на плаву, тут зберігають традицію випікати хліб без ГМО та хімікатів і стримують ціни завдяки новим технологіям та удосконаленням печей установкою білоруських горілок, що спалюватимуть на третину менше газу.
Близько ста наіменувань продукції, серед яких 17 тисяч буханок хліба, 4 тисячі батонів, тонну тортів і печива та тонну здобних булок випікають 260 працівників «Уманьхліба» за добу. Щоб залишитись лідерами та зберегти колектив, тут працюють над новими рецептами й намагаються зробити хліб смачнішим. Бо конкуренція наступає...
- Ми щойно повернулись із міжнародної виставки. – розповідає головний технолог Надія Алтуніна. – там представили наш хліб та кондитерські вироби. Коли пройшов дегустаційний конкурс, нам оголосили – хліб «Вільня», який ми печемо з використанням сухого білоруського квасу, отримав золоту медаль. Це вдвічі приємно, бо цей хліб – наша розробка. Його рецепт зареєстрував «Укрхлібпром». Бронзову медаль отримав хліб «Гетьманський».
            Тепер «Уманьхліб» готується до осінньої виставки «КондитерПРОМ». Торік уманське печиво «Любава» виявилось поза конкуренцією й взяло ГранПрі. Цьогоріч наші пекарі теж хочуть взяти головні призи. Тим більше, що уманським печивом зацікавились поляки й зараз вирішується питання експорту його до міста Гнезно. Якщо це вдасться – Уманхліб вперше за свою 75 річну історію буде експортувати продукцію до Європи. Це буде на користь і уманчанам – аби не відставати від попиту, на підпрємстві сьогодні уже установлена пакувальна машина та монтується різальна, що дозволить найближчим часом продавати в магазинах нарізний хліб в упаковці. 
Хліб Президентів
Уманьхліб відзначився й тим, що нагодував своєю здобою двох останніх Президентів. Віктор Ющенко особисто взяв коровай у вигляді церкви та ріг достатку. А Віктор Янукович – кошики до Великодня, із уманськими пасками.
-          Найбільш несподіваним була зустріч із Віктором Ющенко. – розповідає заступник голови правління Олександра Бевз. – це було на одній з київських виставок. Ми зробили стенд із усією нашою продукцією та нагородами. Віктор Ющенко підійшов і з подивом відмітив – вам би Брежнев позаздрив такій кількості нагород. Потім спитав, чим ми можемо вразити. Ми й показали йому церкву із хліба. А потім він ще побачив ріг достатку, з якого сипались булочки. Не втерпів і відламав шматочок попробувати. Охорона мабуть ледве з глудзу не зійшла – Президент їв не перевірену ними їжу. Так до Президента і потрапив наш хліб.
Великодні паски до Віктора Януковича потрапили як представлення Уманського району, коли він проїздив. Кажуть, паски дуже сподобались і він навіть забрав їх до себе додому.
Вікно в Європу проб’ють... м’ятним печивом
На експорт: європейці їстимуть пряники, які «Уманьхліб» створив спеціально для уманчан «Уманьхліб» також один з найбільших в області виробників кондитерських виробів та тортів. При чому – найбільших в області тортів. Вперше стокілограмовий торт тут спекли кілька років назад. Тепер такий замовити можна на кожне весілля. Останній такий торт зпекли для байкерів. Торт бісквітний, із молочно-вершковим кремом, згущеним молоком та суфле. Коштував торт по 30 гривень за кілограм. Кажуть, пекли його день, а з’їли... за п’ять хвилин.

- Ми зараз робимо торти на замовлення будь-якої конфігурації – розповідає завідувач виробництвом Наталія Бевз. – можемо створювати навіть гігантські торти для великих свят. Вперше стокілограмовий торт ми спекли до Дня Міста. Тоді уманчани дуже високо оцінили торт. Цьогоріч і гості-мотоциклісти теж хвалили – казали, що такого смачного ще не їли. Працюємо далі над тим, щоб продукція була смачнішою.

           Експортувати до Європи будуть печиво «Світязьке» і «Забавка» та пряники «Сніжок» та «Прохолодне». Останнє має оригінальну рецептуру з мятним маслом, а тому дуже незабутній смак. У своєму складі на відміну від виробів європейських конкурентів, воно не має жодного консерванту. Термін зберігання печива – лише місяць. Якщо Європі прийдеться до смаку продукція «Уманьхліба», то це допоможе й місту – адже це не лише збільшить наповнення бюджету, а й дозволить вдосконалити обладнання й використовувати енергозберігаючі технології. Що допоможе спеціально для уманчан тримати низьку ціну на хліб.

Коментарі: