Фермер з Уманського району виростив рекордний врожай солодкого перцю

0
163

Керівник фермерського господарства «Імпульс» із села Томашівка Уманського району Олександр Пастушенко обробляє 20 гектарів незернових культур. Нещодавно підприємець почав вирощувати солодкий перець. Наразі врожайність культури становить рекордних 10 т/га.

Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації.

«Обробіток площі під солодкий перець не відрізняється від обробітку під інші культури. Ґрунт обов’язково потрібно якісно зорати, поборонувати, провести передпосівну культивацію, закрити вологу. Для овочів це особливо важливо, враховуючи підвищений ризик появи шкідників та хвороб. Окрім цього, земля повинна бути добре розпушеною для нормального розвитку кореневої системи», ― зазначив фермер.

Олександр Пастушенко радить користуватися насінням перевірених виробників, яке не може коштувати дешевше, ніж дві гривні за одну насінину.

Також фермер відзначає, що мінеральне живлення під солодкі перці є помітно повнішим у порівнянні з більшістю традиційних культур.

«У нашій кліматичній зоні висаджувати розсаду рекомендується після дати останніх ймовірних заморозків. Зазвичай, починаючи із 20 травня. Збирання ж урожаю припадає на самий кінець серпня, аби встигнути почати реалізацію продукції з 1 вересня», ― каже Олександр Пастушенко.

Урожай перцю на Черкащині може сягати до 10 тонн з гектара. Товарна врожайність дещо менша, адже відбраковуються не лише хворі, а й неестетичні плоди.

Залишити відгук

Please enter your comment!
Введіть Ваше ім'я