Великодній вінок: як здивувати гостей на Пасху

0
524
Великодній вінок: як здивувати гостей на Пасху
Великодній вінок: як здивувати гостей на Пасху

Пропонуємо вам спекти великодній вінок, який є не лише смачним, але й оригінальним.


Яйця до Світлого Христового Воскресіння вже пофарбовані, паски спечені, сирну паску тільки з форми вийняти залишилося. Ці традиційні складові стануть головною прикрасою пасхального столу. Але цим гостей не здивуєш. Так, все буде дуже смачно, утім, зрештою, очікувано.

Що ж ще приготувати для великодньої трапези, щоб це було не тільки смачно, але ще й красиво і оригінально? Пропонуємо вам спекти великодній вінок, який точно не залишиться непоміченим, тому що ви викладете його на красиву вишиту серветку, а в центр вінка помістіть крашанки і писанки.

Інгредієнти 


Для тіста:

500-700 г борошна;
250 мл молока;
200 г цукру;
100 г вершкового масла;
3 яйця;
30 г пресованих дріжджів;
1 пакетик ванільного цукру;
щіпка солі;

Для начинки:

100 г кураги;
100 г очищених волоських горіхів;
100 г маку;
0,5 склянки цукру.
Приготування
Читайте також:
Як приготувати смачну паску: рецепт “Ідеальний”

Пресовані дріжджі розвести в теплому молоці, додати 250 г борошна, перемішати, накрити харчовою плівкою і поставити підходити в тепле місце на 25-30 хвилин.

Жовтки з’єднати з цукром і ванільним цукром та ретельно розтерти.

Білки з сіллю збити в міцну піну.

Коли опара збільшиться приблизно вдвічі, додати до неї жовтки з цукром і перемішати. Потім ввести розм’якшене вершкове масло і ще раз перемішати. Наступними додати збиті білки, знову перемішати, всипати борошно, що залишилося, і замісити м’яке тісто, яке не буде липнути до рук.

Ємність з тістом накрити і поставити в тепле місце. Через годину тісто втовкти трохи і залишити для підйому ще раз.

Курагу і волоські горіхи нарізати маленькими шматочками. Мак залити на 30-40 хвилин гарячою водою, відцідити, провернути через м’ясорубку, додати цукор і добре розтерти.

Тісто, яке зійшло, розділити на три частини, розкачати їх в довгі коржі, викласти на них начинку (кожен вид окремо) і згорнути три рулети, ретельно защипати краю.

Готові рулети сплести в косу і з’єднати краї, сформувати вінок.

Вінок викласти на змащене олією деко і залишити для вистоювання на 30 хвилин.

Випікати 30-40 хвилин при 180°С.

Залишити відгук

Please enter your comment!
Введіть Ваше ім'я